Zbudujemy dach Twoich marzeń

Obowiązek informacyjny

Administratorem danych osobowych Użytkownika udostępnionych za pośrednictwem formularza kontaktowego, czyli podmiotem decydującym o celach i sposobach ich przetwarzania, jest KRZYSZTOF JEDYNAK DACHLUX BETA, 04-812 Warszawa, Szczytnowska 34 A, NIP 9521015730 (dalej jako Administrator).

Podane przez Użytkownika w formularzu kontaktowym dane osobowe są przetwarzane przez Administratora na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika, w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE - zwanego dalej RODO.

Podanie danych osobowych zawartych w formularzu kontaktowym jest dobrowolne. Użytkownik ma prawo do cofnięcia wyrażonej zgody  w dowolnym momencie poprzez kontakt z Administratorem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych w każdym czasie, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

Administrator przetwarza dane osobowe Użytkownika Serwisu w następujących celach:

  1. Komunikacji z Użytkownikiem, w szczególności obsługi reklamacji dotyczących produktów lub usług Administratora;
  2. Przedstawiania Użytkownikowi ofert handlowych drogą elektroniczną;
  3. Przedstawiania Użytkownikowi ofert handlowych w kontakcie telefonicznym;
  4. Umożliwienia Użytkownikowi przesyłania komentarzy lub opinii dotyczących produktów lub usług Administratora.

Administrator może przetwarzać dane osobowe Użytkownika podane w formularzu kontaktowym również w następujących celach:

  1. w celu zawarcia i realizacji ewentualnej umowy pomiędzy Użytkownikiem a Administratorem oraz obsługi Użytkownika jako klienta Administratora zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
  2. w celu prowadzenia rozliczeń finansowych z Użytkownikiem będącym klientem Administratora tytułem realizacji ewentualnej umowy zawartej między stronami, a także ewentualnego dochodzenia roszczeń od Użytkownika będącego klientem w ramach prawnie uzasadnionego interesu Administratora zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO oraz spełnienia obowiązków prawnych Administratora wobec organów podatkowych na podstawie odrębnych przepisów zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c) RODO;
  3. w celu realizacji działań marketingowych Administratora w ramach prawnie uzasadnionego interesu Administratora w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, a także zgodnie z oświadczeniami woli dotyczącymi komunikacji marketingowej złożonymi wobec Administratora. Zgody udzielone w zakresie komunikacji marketingowej (np. na przesyłanie informacji handlowych drogą elektroniczną lub kontakt telefoniczny w celach marketingu bezpośredniego) mogą być wycofane w dowolnym czasie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  4. w celu realizacji obowiązków prawnych Administratora wobec Użytkownika określonych w RODO, w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. c) RODO.

Więcej informacji dotyczących powyższych celów przetwarzania danych osobowych Użytkownika znajduje się w Polityce prywatności opublikowanej w Serwisie.

Dane osobowe Użytkownika nie są przekazywane przez Administratora podmiotom trzecim.

 

Administrator przechowuje dane osobowe przez taki okres, jaki jest konieczny do osiągnięcia określonych celów, tj.: przez okres prowadzenia działalności gospodarczej przez Administratora.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub problemów związanych z przetwarzaniem danych osobowych należy kontaktować się z Administratorem pod następującym adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Użytkownik ma prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dekarz radzi

23.08 2022

Rola i znaczenie okien dachowych

Coraz więcej osób decyduje się na ocieplenie i zabudowę poddasza, by stworzyć z niego dodatkowe pomieszczenie. Dzięki temu można zyskać mnóstwo miejsca, które sprawdzi się znacznie lepiej, niż jedynie do przechowywania w nim nieużywanych rzeczy. Poddasze świetnie nadaje się na biuro, sypialnię czy pokój dla dziecka, jednak planując je, nie można zapomnieć o montażu okien dachowych. Sprawdźmy, jaką mają one rolę i znaczenie!

Czytaj więcej...
12.07 2022

Jak prawidłowo zaizolować dach?

Izolacja dachu jest bardzo ważnym elementem budowy, ponieważ to od niej zależy komfort cieplny i akustyczny panujący na poddaszu, a w konsekwencji – również w reszcie domu. Właściwie stworzona będzie szczelna, trwała i funkcjonalna przez wiele lat, dzięki czemu nie będziesz musiał się martwić jej wymianą lub naprawą. Prawidłowe wykonanie izolacji dachu nie jest jednak takie proste! Przeczytaj, jak należy to robić.

Czytaj więcej...
02.06 2022

Kuna na poddaszu - jak zaradzić problemowi?

Kuna, która zadomowiła się na poddaszu, może stanowić duży problem. Jej obecność powoduje niebezpieczeństwo dla domowników oraz duże zniszczenia, których naprawa może okazać się bardzo kosztowna i czasochłonna. Kuny przynoszą na poddasze swoje ofiary, przez co w domu mogą pojawić się bardzo nieprzyjemne zapachy oraz wyrządzają szkody skutkujące dużymi stratami ciepła. Odpowiadamy, jak poradzić sobie z takim problemem.

Czytaj więcej...
09.05 2022

Co robić, gdy w dachu pojawiła się dziura?

Dziura w dachu nie wróży nic dobrego. W przypadku przeciekającego lub zniszczonego poszycia nie należy czekać i trzeba jak najszybciej zająć się problemem, doprowadzając konstrukcję z powrotem do pełnej funkcjonalności. Co jednak robić w takiej sytuacji? Czy dziurą w dachu lepiej zająć się samodzielnie, czy może warto skorzystać z profesjonalnej pomocy dekarza? Sprawdźmy, które rozwiązanie jest korzystniejsze!

Czytaj więcej...

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności . Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.